Natuur

Nu ben ik wel een persoon die ontzettend van de natuur houdt. Zo’n mooi dorp is een geschenk. Voor ons huis zien we de schapen met het oude boertje dagelijks voorbij komen.Truffel heeft al een close encouter gehad met zijn hond. Dit ging goed, omdat ze een beetje gecharmeerd  is van hem.

Deze schaapskooi staat voor ons huis. Als de wind ‘verkeerd’ staat, ruik je het goed. De geuren ‘vliegen’ zo je slaapkamer in. Dat vind ik niet erg. Het hoort erbij.

Maar paar dagen geleden, trippelde er een enorme tor voor de entree. Zo groot als een pingpong bal. Ik schrok wel een beetje. Co heeft um voor mij weggehaald. Hij kwam eerst met een klein jampotje aan. Nadat ik hem een grote jampot heb gegeven, is de tor weer in de natuur gezet. Twee dagen later zag ik weer zo’n enorme tor lopen een paar huizen verder.

Maar gisterenavond kwam Co met een vlinder thuis. Half stervend, jammergenoeg. Enorm mooi en zo groot als een pen. Het is de Nachtpauwoog vlinder (Saturnia Pyri). De grootste nachtvlinder van Europa. Ik ben gek genoeg een beetje bang voor grote vlinders. De vlindertuin in Emmen is niet mijn favoriete gedeelte van deze dierentuin. Mijn neefje van toen zo’n zeven jaar oud kan het zich nog goed herinneren en pest me er nog vaak mee.P1070631

Share Your Thoughts