Aankomst Ráfales – Casa Juano

We komen na de lunch aan in Ráfales. Een warm welkom door de eigenaren. Prachtig entree, eeuwenoude deur (anno 1712). Het is een huis met een magnifiek uitzicht. De eigenaren nemen de tijd voor ons. Net zelf uitgepakt, krijgen we de eerste gasten. Overgekomen zijn mijn broer en zijn beste vriend. Eventjes voor vier dagen. Ze zijn onder de indruk.

Verkennen Matarraña-gebied

We bezoeken Valderrobres met de eeuwenoude Santa María kerk en het kasteel. Beceite met zijn prachtige watervallen en prehistorische tekeningen. Peñarroya de Tastavins waar we wandelen in de smalle straatjes.

P1070457

Ráfales

Maar ook het dorpje Ráfales kent veel historische bezienswaardigheden. Een wasplaats waar de vrouwen nog steeds hun was doen. Een kerker onder het gemeentehuis. Een poort behorend bij het kasteel uit de hoge middeleeuwen. Het kasteel is er niet meer. De kerk dateert uit de 15e eeuw.

Ráfales heeft weinig inwoners. In de winter is er niet veel te doen, maar in de zomer komen de toeristen vanwege het prettige klimaat. De begrafenisonderneemster verkoopt (stok)brood en croissants . En de koster van de kerk werkt ook op het gemeentehuis.

Share Your Thoughts